Варненският апелативен съд потвърди наказание от 3 години и 6

...
 Варненският апелативен съд потвърди наказание от 3 години и 6
Коментари Харесай

Варненският съд потвърди присъдата от 3,5 години затвор за пътния инцидент край Цани Гинчево със загинало момиче

 

Варненският апелативен съд удостовери наказване от 3 години и 6 месеца отнемане от независимост на 27-годишния Свилен Й. за ПТП-то, при което почина 17-годишно момиче от село Цани Гинчево. За присъдата оповестиха от пресслужбата на варненското съдилище.

Припомняме, че инцидентът стана в дребните часове на 9-ти февруари 2021-ва на пътя сред Никола Козлево и Цани Гинчево.

Предната вечер 25-годишният тогава мъж бил на посетители в село Никола Козлево, където пил алкохол, написа shum.bg.  Качил се в колата със 17-годишната Иванка, с цел да я откара у дома. Тя се возела на предната седалка, без защитен колан. На прав сектор с ограничаване на скоростта до 90 км/ч Свилен карал със 122 км/ч. Отклонил вниманието си и изгубил надзор върху автомобила. Колата излязла от пътя и се блъснала в крайпътно дърво. Ранени били и двамата. Свилен позвънил на един от гостите с молба за подпомагане. Свидетелят се обадил на тел. 112, а причинителят отишъл в болница. В кръвта му била открита алкохолна централизация 0.53 промила. Пострадалата била в положение на кома и от настъпилите затруднения умряла.  
Пострадалата била в положение на кома и от настъпилите затруднения умряла.

Делото пред втората инстанция почнало след тъжби от подсъдимия, който изискал условно наказание. Частните обвинители - родственици на умрялата, настояли за нарастване на глобата. Прокурорът се оповестил за потвърждаване на акта на Окръжния съд в Шумен.

Варненският апелативен съд удостоверил присъдата. Подсъдимият, като се изключи че ще лежи в пандиза, ще бъде лишен от право да ръководи МПС за период от 5 години.
Решението на Апелативен съд - Варна предстои на обжалване пред Върховен касационен съд.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР